Idei de cadouri...  ALTFEL pentru luna iubirii

Idei de cadouri... ALTFEL pentru luna iubirii

Luna februarie este cunoscuta ca luna iubirii atat pentru sarbatoarea importata de Valentine's Day de pe 14.02 cat si pentru Dragobetele cu specific romanesc. Valentine's Day vine ca o zi speciala plina de inimioare, cadouri si evenimente organizate de baruri si restaurante. Dragobetele pe de alta parte, vine la final de Februarie pe 24, chiar inainte de 1 Martie o alta zi dedicata feminitatii, primaverii si un prilej de oferire de daruri si flori. 

Dragobetele saruta fetele

In vremurile de demult si in unele zone chiar si in prezent, de Dragobete tinerii imbracati in faine frumoae obisnuiau sa se adune in paduri si sa culeaga buchete cu primele flori ale primaverii. Culesul floilor se facea cu voie buna dar si cu cantece si un fel de joc numit zburatorit. La ora pranzului fetele obisnuiau sa fuga catre sat in timp ce baietii le fugareau in incercarea lor de a le prinde si de a le saruta. Daca baiatul era drag fetei, aceasta se lasa prinsa si sarutata. Semnificatia sarutului in acest caz era un echivalent al logodnei si al infiriparii iubirii dintre cei doi. Seara logodna se anunta in cadrul comunitatii satului si a membrilor celor doua familii.

Experiente completate de cadouri

Intotdeauna un cadou reusit este acela care ruseste sa lase o amintire draga in memoria celui care il primeste. Si de obicei, cele mai reusite sunt experientele. Un picnic in doi pe malul marii, o plimbare cu barca, o scurta vacanta in tara sau in strainatate, o zi la SPA sau drumetie alaturi de persoana iubita la care se adauga un cadou simbolic, personalizat si bine gandit special pentru persoana careia ii este daruit, poate transforma orice zi intr-una de sarbatoare si celebrare a iubirii. 

Idei de cadouri pentru Valentine's Day si Dragobete

Pe langa planificarea unei experiente deosebite de ziua indragostitilor, un cadou potrivit poate face ca ziua sa devina memorabila. O bijuterie generica precum o bratara, o pereche de cercei sau un colier din argint, aur sau fantezie poate fi un cadou potrivit la inceputul unei relatii. Printre cadourile generice se numara si seturile de cosmetice de baie (creme de corp, geluri de dus, uleiuri de baie), esarfele, aranjamentele florale si bomboanele. 

O bijuterie cu semnificatie este bineinteles inelul de logodna care trebuie ales cu mare atentie, tinand cont de preferintele iubitei pentru metalul din care va fi confectionat - aur alb, galben sau rose cat si tipul, dimensiunea si forma pietrei sau pietrelor. De obicei optandu-se pentru diamante insa nu sunt excluse nici pietrele de opal, perlele sau safirele. In general acest inel trebuie sa fie special, avand o valoare mai mare ce confirma si redemonstreaza iubirea pe care o poarta barbatul, femeii alese.

Cand relatia este deja sedimentata, fiecare zi este un prilej pentru ca cei doi sa isi faca mici daruri sau sa isi celebreze iubirea in moduri dintre cele mai intime si personale. Zilele precum Valentine's Day si Dragobete, pierzandu-si din importanta. Pentru aceste cupluri darurile sunt extrem de personalizate, ei stiind exact ceea ce isi doreste partenerul/a. Fie ca este vorba despre acel parfum oriental-floral la care s-a uitat cu jind intr-una dintre vizitele la mall, un telefon nou sau o anumita carte, important este ca darul sa fie util, placut si sa tina cont de preferintele specifice ale persoanei iubite, fara sa fie insa monoton.